Animal shelter: Noodopvang Demerkat

Noodopvang Demerkat/Zwerfkattenproject Diest bestaat uit een bescheiden groepje van vrijwilligers met een hart voor dieren. Via het project voeren wij een diervriendelijk zwerfkattenbeleid, d.w.z. dat we de zwerfkatten vangen, laten steriliseren/castreren, ontwormen en ontvlooien, en hen terug uitzetten op de plaats van vangst (TNR-principe).

Soms gebeurt het dat een kat niet teruggeplaatst kan worden, omdat ze te jong is, de locatie niet veilig is of de kat om een andere reden niet voor zichzelf kan zorgen. In dat geval proberen we via Noodopvang Demerkat een nieuwe thuis te vinden voor het dier.

Wij concentreren ons dus op de beestjes die ons het hardst nodig hebben: de katten zonder thuis, die gedumpt zijn door gewetenloze eigenaren, of katten die in het wild geboren zijn, en die niemand hebben om voor hen te zorgen.

Wij hebben geen centrale locatie waar al onze dieren worden opgevangen, maar wij werken met opvanggezinnen. Bij ieder profiel wordt de gemeente vermeld waar het katje wordt opgevangen.

License number: HK30214870
Founded: 06/2015
City: 3271 Averbode, Vlaams-Brabant
Phone:0491 88 87 53
Email:
Website: http://noodopvangdemerkat.be
We speak: Dutch - French - English - German
Social media:
List of our pets